Olvasólista

Kis- és kezdő vállalkozóknak

A alábbi könyvek mindegyike előrébb vitt az életben, gazdagabbá és boldogabbá tettek.

Ha több pénzt, nagyobb önbizalmat, több szabadságot, jobb kapcsolatokat szeretnél, akkor bátran fordulhatsz ezekhez a könyvekhez.

A könyvek mindegyikét úgy válogattam be, hogy kézzelfogható, használható tanácsokkal és információkkal látnak el. A bőség zavarában sokszor nem tudjuk mihez nyúljunk, így csak halogatjuk az olvasást/tanulást és csak stagnálunk.

A vállalkozóvá válás nem csak arról szól, hogy van egy klassz ötleted és azt piacra dobod. Egy vállalkozó rengeteg olyan skill-el kell, hogy rendeklezzen amit nem az iskolapadban fogsz megtanulni…

M. J. Demarco - The millionaire fastlane

Magyarul: Gyorsítósaáv a milliókhoz

Véleményem szerint kötelező olvasmány, ha valóban jól jövedelmező vállalkozást szeretnél felépíteni. A szerző kézzelfogható tanácsokat ad és felnyitja a szemedet a sikerhez vezető útra (a gyorsítósávra) és megtanítja a siker matematikáját, ami sokkal konkrétabb bármilyen vonzás törvényénél.

Alapvetően megtanulhatod a könyvből, hogyan gazdagodhatsz meg gyorsan (Fontos!, nem könnyen, hanem emberi léptékben gyorsan – erre a szerző is felhívja a figyelmet), hiszen gyűjtögetheted a pénzed és lehetsz milliomos öreg korodra, de őszintén, 80 évesen, fájó derékkal, lassú reflexekkel már nem akkora élmény egy Lamborghinit vezetni.

Dan Lok - F. U. Money

Magyarul nem elérhető

“A gazdag azt teszi ami nehéz, ezért könnyű az élete míg a szegény azt teszi ami könnyű, ezért nehéz az élete.” – egyik kedvenc idézetem a könyvből, de még rengeteget idézhetnék belőle. Sokan keményen dolgoznak, valahogy mégsem jönnek a megfelelő eredmények, azért mert nem a megfelelő dolgokon dolgoznak keményen.

Dan Lok mindenféle mellébeszélés nélkül az arcodba tolja a frankót. Imádom az ilyen könyveket, amik nem kertelnek. Miután elolvastam, megváltozott a pénzhez való hozzáállásom, nagy lendületet adott és egy olyan mindset-et kaptam amit ez előtt semilyen olvasmánytól. Megtudhatod milyen skillekre van szükséged, ha valóban jólétet és gazdagságot szeretnél az életedbe.

Ryan Holiday - Ego is the enemy

Magyarul: Az egó az ellenség

Ez tipikusan az a könyv, amit “miért nem olvastam hamarabb?“. Ha valami/valaki a sikered útjában áll és szabotálni képes téged az a saját egód. És valóban. A szerző rengeteg történetet mesél el, amikből levonja a konklúziót, ezeket pedig érdemes hasznos tudásként beépítenünk az életünkbe.

Olvasás közben jónéhányszor felszisszentem, mert nagyon betalált némelyik gondolat. Az egó mindig a csillogást akarja, mindent azonnal szeretne, ki akar tűnni a tömegből, mindenféle ok nélkül, viszont fontos észben tartani, hogy ez nagyon könnyen átfordulhat beképzeltségbe, gőgbe és egy szempillantás alatt magad alatt fogod vágni a fát.

Ha valóban sikert akarsz elérni akkor a fegyelmezettség, a szerénység, a folyamatos tanulás és a munka lesz az ami eredényt hoz. Ezeket előtérbe helyezve magunk (a saját egónk) helyett, megjelenik a szerénység és a szorgalom. Ez az igazi kulcs a sikerhez.

Dale Carnegie - How to Win Friends & Influence People

Magyarul: Hogyan szerezzünk barátokat ls befolyásoljunk embereket

Ajánlom a lista előző könyve után közvetlenül. Ha az egóddal már megbirkóztál, ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan javíthatod az emberi kapcsolataidat. Alapvetően nagyon egyszerű tanácsokat/praktikákat olvashatsz a könyvből, amelyek nagyon nagy hatással lesznek a jelenlegi és jövőbeni kapcsolataidra is.

Minden “trükk” egyszerű, könnyen beőpíthető a mindennapjaidba. A könyv olvasása közben sokszor jutott eszembe, hogy “basszus, miért nem csináltam ezt eddig is?”. De jobb később, mint soha alapon a legtöbb tanácsot már kipróbálatam és azóta is használom, tényleg hihetetlen eredményekkel.

Allan Pease - Body language

Magyarul: Testbeszéd

A kommunikációnk 60-70%-a nem verbális, viszont a legtöbben a test kommunikációját, vagyis a testbeszédet nem ismerik. Az emberek sokmindent mondanak, de a test a legritkább alkalmakkor hazudik.

Ha megtanulod a test nyelvét adott helyzetben sokkal jobban megértheted az emberek viselkedését.

Szkeptikus voltam a könyvvel kapcsolatban, de amikor elkezdtem megfigyelni az embereket a könyvben tanultak alapján, hihetetlenül meglepő volt, hogy mennyi mindent elárul a testünk rólunk és arról amit gondolunk, hogy érezzük magunkat, stb.

A vevőközpontúság áll az első helyen weboldalépítéskor. Hiába van egy szép és esztétikus weboldalad, ha nem hoz vásárlókat. 

Fontos a reszponzív megjelenés, hiszen manapság már több különböző eszközön böngésznek az emberek, ezért a te oldaladat is felkészítem erre.

Első benyomást csak egyszer tehetsz a weboldalad látogatóinál. Ha ezt nem egy modern és naprakész dizájnnal teszed sok ügyfelet veszíthetsz.

Kövess Instagramon is a témával kapcsolatos egyéb tartalmakért :